„Restauracja poziomu ósmego 8” – Projekt opracowany w Europejski Stylu Architektonicznym “Tradycyjny Zamkowy Europejski Francuzki” – „Restauracja Tradycyjny Zamkowy Europejski Francuzki 1”, typu: “dwa wesela i szkolenie”.
Restauracja (duża dwupiętrowa) w Stylu Architektonicznym “Tradycyjny Zamkowy Europejski Francuzki” zaprojektowana jako dom weselny lub pod komunie i inne uroczystości rodzinne oraz może być wykorzystana jako zwykła restauracja. Jednocześnie na parterze i pierwszym piętrze może odbywać się dwa wesela. Na parterze i pierwszym piętrze są sale taneczne o powierzchni po 612m2 , sale konsumpcyjne po 757m2, dwie duże kuchnie, dwa duże hole pod szatnie. Na drugim piętrze jest część hotelowa, sześć apartamentów (np. dla młodych par) oraz jest zaprojektowana część pod konferencje i szkolenia wraz z małą kuchnią. Powierzchnia zabudowy budynku 3.280m2, kubatura 35.712m3, powierzchnia netto drugiego piętra 1.986m2, powierzchnia netto pierwszego piętra 2.664m2, powierzchnia netto parteru 2.738m2.
UWAGA: Do klasyfikacji poziomów restauracji Biuro Projektowe Architektoniczne „Domy z całego świata”, przyjęło po uwagę poziom skomplikowania przygotowywanych posiłków w projektowanej restauracji wraz z opracowany pod to układem pomieszczeń oraz ich ilością (opracowanym układem ergonomicznym budynku restauracji, czyli zgodnie z technologią wymaganą przez Sanepid w Polsce), a co za tym idzie również jest to związane z wielkością budynku restauracji. Biuro Projektowe Architektoniczne „Domy z całego świata”, opracowało 8 osiem poziomów restauracji. Od pierwszego poziomu 1 do ósmego poziomu 8.
Z czego poziom pierwszy 1 restauracji, oznacza, że jest to restauracja o bardzo prostym procesie technologicznym przygotowania posiłków i prostym procesie obsługi klienta. Natomiast „Restauracja poziomu ósmego 8” oznacza to, że zaprojektowana restauracja jest przeznaczona pod przygotowani bardzo skomplikowanych dań wraz z możliwością noclegu oraz profesjonalną obsługą: kucharze i kelnerzy. Czyli jest to restauracja bardziej „wykwintna” dla bardziej wymagającego klienta.